Hogyan előzzük meg az algásodást, mohásodást,
elszennyeződést síremlékeinken?
 
 
 

sírkőtisztítás

A felületet alaposan le kell tisztítani, melyhez célszerű gőzborotvát használni. Ha Ön ezt nem tudja megoldani, akkor most figyeljen.

Létezik egy nagyhatású sirkőtisztító szer, melyet a felületre kell felvinni, majd pár perc múlva gyökérkefével és vízzel alaposan át kell sikálni a teljes felületet. Szükség esetén ezt meg kell ismételni. Ezzel a módszerrel 2-3 vödör vízzel és egy jó kefével letisztíthatja az emlékhelyet.

Amennyiben a síremlék felületén salétromosodás jelent meg, úgy azt speciális szerrel, úgynevezett salétromeltávolítóval kell letisztítani, melynek módja megegyezik a fent leírtakkal.

A fentebb leírt módon megtisztított felületet szilikonnal kell kezelni. Erre szintén létezik egy nagyhatású szer, mely meggátolja a felület nedvesedését, így ezáltal a síremlék elszennyeződését.

A termékek nevei:

DRY-CLEANING TOMBSTONE CLEANER (sírkő és műemléktisztító)

DRY-CLEANING NITRATE REMOVER (salétromeltávolító)

A folyékony esernyő TOMBSTONE PROTECTOR (sírkőápolószer)

Az impregnálás hatása:

Impregnált sírkő

A fenti termékeket használva tisztítottuk meg a Kossuth tére (Parlament mellett) lévő ´56-os síremléket:

 

sírkőtisztítás


HÍRLEVÉL

 

Végső megoldások, sokat érő tanácsok a vizesedés és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!


Kérem, adja meg az e-mail címét és én mindig megküldöm Önnek a legfrisseb információkat a víz és a szennyeződések elleni küzdelemmel kapcsolatosan, valamint tájékoztatást adok új termékeinkről, aktuális akcióinkról.

(Ez egy bizalmasan kezelt levelezőlista, amely semmilyen körülmények között nem kerül más kezekbe. Ha valaha szeretné, Ön bármikor lejelentkezhet e-mailben a listáról.)